Vietnamees eten

Vietnamees eten

Steeds meer mensen maken een reis door het Midden-Oosten en doen dan Vietnam ook aan en in Nederland zie je steeds meer Vietnamese restaurants die hun deuren openen. Wat is de charme en wat maakt Vietnamees eten dan eigenlijk zo bijzonder?

Vietnamees eten

Meer dan Vietnamese loempia’s

Vietnamees eten betekent als je op reis bent in Vietnam vooral de lokale keuken. Automatisch denk je bij Vietnamees eten aan loempia’s. Eenmaal in Vietnam zul je meteen merken dat er in Vietnam meer is dan de gefrituurde loempia’s zoals we die hier kennen. Echt Vietnamees eten is bijvoorbeeld een loempia met vellen rijstpapier, noodles, groente en iets van vlees of schaaldieren. De Vietnamees is overigens dol op eten en dus kun je in dat land overal Vietnamees eten krijgen. Ook op straat, waar het aanbod van eetkraampjes enorm is. Heb je honger in Vietnam, dan kun je heel snel over eten beschikken.

Dineren voor een bedrag tussen de twee en vijf euro

Ben je in Vietnam en wil je Vietnamees eten, dan kun je of terecht in een restaurant, bij de eettentjes op straat of koop je je Vietnamese gerechten bij de talloze lopende en fietsende verkopers op straat. Vietnamees eten is goedkoop ten opzichte van eten in Nederland en in de restaurants in Vietnam is het met de hygiëne redelijk gesteld. Vietnamees eten betekent dat je al dineert voor een bedrag van tussen de twee en vijf euro, mits jij je beperkt tot echt Vietnamees eten en dus de Vietnamese keuken.

Pas op met op straat eten, diarree ligt op de loer

Ben je in Vietnam, dan is het erg uitnodigend om op straat te gaan eten. Het smaakt ook gewoon altijd uitstekend en de prijs is bijzonder laag. Houd echter wel rekening met de gezondheidsrisico’s die je dan loopt, want het is met de hygiëne op straat soms bedroevend gesteld. Voor je het weet heb je reizigersdiarree na Vietnamees eten van de straat en ligt ook een voedselvergiftiging zelfs op de loer. In z’n algemeenheid kun je gerust stellen dat Vietnamees eten heerlijk eten is.

Rijst, noodles en soep

Rijst, noodles en soep vormen de basis. In relatie tot andere oosterse landen is Vietnamees eten minder pikant. Pho is het meest gegeten Vietnamese eten. Pho is noodlesoep met noedles, vlees, kip of vis en groenten. Daar wordt bijzonder smaakvolle bouillon aan toegevoegd. Pho is een aanrader, dat moet je eten als je naar Vietnam gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *