Panamera Chardonnay

Panamera Chardonnay

Probeer het maar eens, het smaakt écht geweldig en verfrissend, zo’n heerlijke Panamera Chardonnay. Producent Panamera fabriceerde drie van deze premium wijnen, volledig toegespitst op het karakter van California. Verantwoordelijk voor de Panamera Chardonnay is overigens wijnmaker Steve Rued, die doorgaans zijn wijnen maakt op de bekende Rutherford Range in Nappa Valley.

Rond en romige aanzet

Steve Rued trok alle registers open om een werkelijk fantastische wijn op de markt te brengen, die overigens opmerkelijk goed betaalbaar is. Zo werd Panamera Chardonnay gefermenteerd onder gecontroleerde temperaturen in tanks van roestvrijstaal. Het leverde een werkelijk uitmuntende wijn op die gekenmerkt wordt door intense aroma’s van appel, abrikozen, vanille en kaneel. Je zou de aanzet van deze wijn rond en romig kunnen noemen en de levendige zuren drinken bovendien lekker. De afdronk van Panamera Chardonnay kan het best omschreven worden als fruitig en zeker ook zacht. De Chardonnay is prima te combineren met een maaltijd met gegrilde zalm, kazen en gevogelte.

Maak het gezellig in huis of de tuin

Ook abrikozen worden vaak genoemd als het om de smaak van deze wijn gaat, die overigens helder goudgeel van kleur is. Het alcoholpercentage in de wijn is 13,5 procent. Wil je het ’s avonds gezellig maken binnen of in de tuin, pak dan een Panamera Chardonnay en combineer de wijn met kaas – zeker ook brie- of een lekkere Caesar Salad.

Nog niets aan kracht ingeboet

De prachtige creatie van Steve Rued serveer je idealiter op een temperatuur tussen de zestien en achttien graden Celsius en de wijn is vier jaar houdbaar na het oogstjaar. Maar zo lang zal de fles niet staan, daarvoor is het te bijzonder en te smaakvol. Met deze wijn bewijst Chardonnay dat de op een stenig plateau aangeplante druif nog niets aan kracht heeft verloren.

Karakter en diepgang

Rued maakte voor de Panamera Chardonnay gebruik van alleen de beste wijngaarden op Central Valley en Central Coast. Daar worden ze met de hand geoogst en vervolgens een aantal maanden gerijpt. Dit gebeurde uiteraard in de eigen houten tanks in de bekende wijnkelder van Chardonnay. Wijnhuis Panamera wordt overigens gezien als een van de beste wijnhuizen van Californië. Uit de Nappa Valley komen altijd weer wijnen met karakter en diepgang. Panamera Chardonnay wordt overigens in vaten van roestvrije staal gerijpt. Dit is niet voor niets, want juist in deze tanks blijft het volle en romige karakter behouden zonder dat dit ten koste gaat van de zo kenmerkende fruitigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *