Leukste bezienswaardigheden en cafés rondom Vianen.

Leukste bezienswaardigheden en cafés rondom Vianen.

In dit artikel komen de leukste bezienswaardigheden, uitjes en cafés rondom Vianen aan bod. We hebben 7 verschillende keuzemogelijkheden op een rijtje gezet. Hieronder per onderdeel meer informatie.

Als eerste beginnen we met verschillende bezienswaardigheden en uitjes in de stad Utrecht. Deze stad ligt op 11 km afstand van Vianen en biedt veel leuke mogelijkheden. Als eerste hebben we de Domtoren staan. Deze toren staat op het Domplein en ligt op 11.1 km afstand van Vianen. Deze toren is iets wat je niet wilt missen als je richting Utrecht gaat. Vanuit deze toren kun je namelijk uitkijken over de hele stad. Je hebt dan een prachtig uitzicht en hebt gelijk overzicht over de mogelijk volgende stop. Door naar de Domtoren te gaan vul je ongeveer tussen de 1 en 2 uur van je dag. Het adres: Domplein 21, 3512 JE Utrecht, Nederland.

Als tweede hebben we het grachtengebied. Dit is ook in Utrecht en ligt op dezelfde afstand als de Domtoren (11.1 kilometer). Mocht je besluiten een stadswandeling te maken dan moet je de grachten zeker gezien hebben. Adres: Oudegracht | Nieuwegracht, Utrecht, Nederland.

Als derde bezienswaardigheid hebben we het spoorwegmuseum. Dit museum ligt op 10.8 km van Vianen af. Dit museum staat zoals de naam al weggeeft vol met treinen. Mocht je treinliefhebber zijn of een dagje met de kinderen door willen brengen, dan is dit een hele goede optie. Adres: Maliebaanstation, 3581 XW Utrecht, Nederland.

Als vierde dagbesteding item hebben we de Botanische tuinen staan. Dit ligt op 11.8 km afstand van de plaats Vianen (ook in Utrecht). Mocht je een dagje willen ontspannen en even lekker kunnen genieten van het weer? Dan kun je in deze tuinen zeker tot rust komen en een dag gedeelte doorbrengen tussen de prachtige bloemen, planten en bomen. Adres: Budapestlaan 17, 3584 CD Utrecht, Nederland.

Het laatste op de lijst in Utrecht is het Nijntje museum. Dit kan zeer leuk zijn voor de kinderen. Zij kunnen zich hier helemaal uitleven en genieten van alles wat met Nijntje te maken heeft. Het ligt op 10.4 km afstand, weer gekeken vanuit Vianen. Adres: Agnietenstraat 2, 3512 XB Utrecht, Nederland.

Als laatste twee dagbestedingen hebben we dingen uitgekozen in Vianen zelf. Er zijn meerdere gezellige cafés in Vianen. Hier kun je samen met je partner/gezin genieten van een lekker drankje. Naast meerdere cafés zijn er ook meerdere mogelijkheden om te lunchen in Vianen. Je kunt genieten van het mooie Vianen terwijl je op het terras zit genietend van het zonnetje (afhankelijk van de tijd in het jaar). Mocht je in de herfst/winter gaan kun je uiteraard nog steeds heerlijk lunchen echter wel binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *