Grillroom

Grillroom

Een eetgelegenheid die zich specialiseert in gegrilde schotels wordt ook wel grillroom genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden speelt de grill een belangrijke rol in de grillroom. Met een grill wordt voedsel geroosterd.

Vuur en een natgemaakte stok van hout

De grill is een van de oudste manieren om specifiek vlees mee te bereiden. Behalve vuur en een natgemaakte stok van hout – waar het vlees op gestoken wordt- was je immers niet nodig. Er was lang discussie of deze manier van het bereiden van vlees wel gezond was, vanwege vooral ook het zwartgeblakerde vlees. Je kunt er tegenwoordig echter gevoeglijk vanuit gaan dat het eten dat je bestelt in de grillroom gezond (en lekker) is.

De draaispit draait langzaam onder de grill door

Uiteraard wordt in een grillroom geen gebruik meer gemaakt van een houten stok om het vlees op te steken. Het voedsel dat gegrilleerd moet worden ligt vaak onder de grill op een rooster. Om het bekende knapperige korstje te bewerkstelligen, wordt de oven op een kier gezet. Het te bereiden vlees wordt op een draaispit gestoken. Deze draaispit draait langzaam onder de grill door. In z’n algemeenheid is de grill perfect voor vlees, gevogelte en vis toegepast.

Grillroom

Erg populair: het broodje doner kebab

De grillroom kent zo z’n speciale gerechten die voor een deel op de genoemde methode bereid worden. Traditioneel vind je in de grillroom het bekende broodje döner kebab in tal van verschillende uitvoeringen en eet je er uiteraard ook diverse soorten shoarmavlees, al dan niet met broodje, knoflooksaus en opvallend genoeg vaak geserveerd met aardappelschijfjes.

Heb je wel eens kapsalon gegeten?

Ook zo’n typisch product is ‘kapsalon’. Dit is friet met shoarma of döner en met knoflooksaus en sambal. Verder vind je heel veel andere specialiteiten op de menukaart van de grillroom, ook producten die je er wellicht minder snel verwacht. Populair is de mixed-grill, met shoarma, kebab en shaslick, terwijl de combinatie shoarma en kipfilet ook een heerlijke is. Ook spareribs vind je er vaak op de menukaart, net als calzone’s, pizza’s met vlees en veel Turkse producten.

Van knoflooksaus tot sambalsaus en whisky cocktailsaus

Uiteraard zijn er ook steevast allerlei salades met de vleesproducten te combineren en zijn knoflooksaus, tomaten uien saus, sambalsaus, whisky cocktailsaus en chilisaus de meest populaire en gebruikte sauzen. Het aanbod in ‘de grill’ is erg veelzijdig. Er is altijd iets van je gading bij, zoveel is wel zeker.

Bekijk Grillroom Zoetermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *