Catering

Catering

Volgens de boekjes is catering het verzorgen van eten en drinken voor bedrijven in bedrijfsrestaurants, instellingen en evenementen. De partij die dit voor een organisatie verzorgt wordt cateraar genoemd, die het eten niet zelden in grootkeukens of op locatie bereid.

Belegde broodjes

Als je goed kijkt zie je binnen vrijwel elke organisatie wel iets van catering terug. Denk maar eens aan de koffieautomaat en zeker aan de belegde broodjes die je in de kantine eet. Catering heb je in alle soorten en maten. Het aanbod is enorm groot en catering wordt vaak verdeeld in vier branches: bedrijfsleven, zorg, feesten en partijen en onderwijs.

Veel eetgelegenheden

Vrijwel elke organisatie biedt behalve koffie en thee ook wel vormen van eten aan, al is dat sterk afhankelijk van hoe groot een organisatie is. Het feit of er veel eetgelegenheden in de buurt zijn en of iedereen zelf een lunch meeneemt zijn afwegingen die gemaakt worden bij de invulling van de catering. Zeker is dat er de afgelopen jaren heel anders wordt omgegaan met het bedrijfsrestaurant in het algemeen en dat dus ook het werk van de cateraar veranderd is.

Steeds minder tijd voor de boterham

Zo is het aantal eetmomenten in de bedrijfskantine enorm veranderd, iets dat van invloed is op de cateraar en het assortiment dat aangeboden wordt. Zo wordt tegenwoordig min of meer verwacht dat het assortiment de gehele dag door te krijgen is. Gebleken is namelijk dat mensen zichzelf steeds minder tijd geven om thuis boterhammen voor de werkdag te smeren, terwijl er ook minder tijd besteed wordt aan het opeten van het broodje. En dat terwijl de cateraar in het verleden vaak te maken had met een piekmoment waarop iedereen zo’n beetje tegelijk at.

Koffie en thee wordt steeds belangrijker

Ook van invloed op het werk van de cateraar is de opmars van hospitality, zeg maar ‘gastvrijheid plus’. En dus wordt klantbeleving ook meegenomen bij het invullen van de catering, die antwoord moet bieden op de behoefte vanuit de klant. Cateraars zien bovendien dat coffeecorners en koffie en thee in het algemeen steeds meer populair wordt. Het aanbod aan verschillende soorten koffie is daar wel het bewijs van, net zoals er steeds meer verschillende soorten thee gedronken wordt. Koffie en thee speelt meer dan ooit een rol in de totaalbeleving. Cateraars zoeken ook nadrukkelijk naar juist die koffie en thee die ook echt bij de organisatie past. Zo zie je maar; catering is meer dan alleen het bereiden van eten. Veel meer zelfs.

Meer informatie over catering vind je door hier te klikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *