Archief van
Categorie: Snoep

Halal snoep zonder gelatine 

Halal snoep zonder gelatine 

Snoep

Mag jij geen snoep eten dat gelatine bevat? Dan zijn er gelukkig veel soorten snoep die ook geen gelatine bevatten. Gelatine wordt tegenwoordig niet alleen in snoep gebruikt maar ook in pudding, vleeswaren, smeerkaas of vla. In het dagelijks leven wordt er vaak onder de moslims gediscussieerd of gelatine eigenlijk wel echt halal is. Gelatine wordt ook vaak gebruikt om capsules voor medicijnen en vitaminepreparaten te maken. Het is een kleurloze en doorzichtige gel die in veel voedingsmiddelen gebruikt wordt voor het verdikken ervan. Er worden per jaar hele tonnen gelatine wereldwijd geproduceerd. Gelatine is een eiwit wat wordt gehaald uit slachtafval, zoals pezen, huiden, kraakbeen en botten van alle soorten dierlijke producten. Toch wordt het meestal wel het meest uit een varken of koe gehaald. Deze dieren zijn vaker niet halal geslacht, en zo kun je ook niet zeggen dat het halal snoep is. Veel winkels bevatten tegenwoordig een groot assortiment met halal snoep of eerder gezegd gelatinevrij snoep. Veel producten zijn jammer genoeg niet te produceren uit plantaardige middelen, zoiets is voor veel mensen een probleem voor als je het niet van je geloof mag of als je veganistisch/vegetarisch bent. Als er normaal geen gelatine zou worden gebruikt in het snoep, zou het bijvoorbeeld net als pap zijn. Er wordt voor gezorgd dat het snoep taai wordt en het mengsel van de snoep ook stijver wordt. 

 

Verschillenden soorten halal snoep 

De meeste snoep die halal is, zijn meteen te herkennen aan een logo waarop wordt aangegeven dat het glutenvrij is. Ook als het snoep veganistisch is weet je meteen dat het ook gelatinevrij is. Er komen steeds meer snoep en drop soorten die gelatinevrij zijn. Ook als je vegetarisch bent eet je geen gelatine. Er zijn steeds meer mensen die vegetarisch of veganistisch zijn en is het daarom belangrijk dat steeds meer snoep gelatinevrij is. Zo heeft het merk Candy Tree veel gelatinevrij snoep en is er ook meer te kiezen. Ook supermarkten zorgen ervoor dat ze genoeg keuze hebben in hun assortiment voor halal/gelatinevrij snoep. De snoepmerken Haribo, Katja, Red Band en Fruit Tella hebben een groot assortiment van gelatinevrij snoep. Het meeste harde snoepgoed is gelatinevrij en ook het suikervrije of snoep uit een natuurwinkel is meestal gelatinevrij. Kom erachter welk snoep je het lekkerste vind en laat je verrassen door al het halal snoep wat in de meeste winkels/supermarkten gewoon te verkrijgen is.